Witam.
Zygmunt, piękne otwarcie twojej pracowni.
Z wielką przyjemnością obejrzałem sobie dokładnie wszystkie zdjęcia twoich płaskorzeźb.
Moje uznanie, będę tu często bywał.
Pozdrawiam.
Imię: Bartosz
Nazwisko: Goguś
Wysłany: 02-09-2016, 12:10
Płaskorzeźby piękne, podziwiam.
Czy mógłbyś mi zdradzić ile czasu poświęcasz na wykonanie takiej płaskorzeźby np. zdobycie Berlina i czy sprzedajesz swoje prace?
Imię: Zygmunt
Nazwisko: Cedor
Wysłany: 14-09-2016, 10:04
Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Bartosz, Zdobycie Berlina to już stara praca, z '76 roku, nie pamiętam, jak długo ją rzeźbiłem. Przedstawione prace nie są na sprzedaż, to albo moje osobiste pamiątki, albo wiszą u rodziny. Sprzedażą na jakąś wielką skalę też się nie zajmuję, kiedyś się w to próbowałem bawić, ale nieopłacalne było. Zbyt dużo czasu i wysiłku to kosztuje, a popyt (za cenę adekwatną do włożonej pracy) mały. Czasem zdarzy się coś sprzedać, ale to też raczej znajomym/rodzinie. Może na emeryturze coś pomyślę, bo teraz nawet nie mam za bardzo kiedy.
Każda rzeźba powstaje w odpowiednim do warunków czasie, zależnym od natchnienia, zapału oraz oczywiście wolnego czasu, którego ciągle brakuje. Są prace, które kończę w kilka dni, a są takie miesięczne, a nawet letnie. Ciężko określić.
Podzielam Twoje zdanie kolego co do komercyjnej strony pracy twórczej. Według mnie to albo komercja , albo przyjemność tworzenia. Nabywcy oczekują ładnych, ciekawych wykonań , często niepowtarzalnie oryginalnych. Już sam stosunek potencjalnie zainteresowanego kupnem do ceny wyrobu sugerowanej przez twórcę wręcz odrzuca. Ja nie uznaję targowania się, dlatego bardzo rzadko podejmuję się wykonania prac na zlecenie. Albo zamawiający akceptuje moje warunki , albo koniec naszej rozmowy. Rynek jest duży . Są koledzy , którzy z tego żyją i jakoś sobie radzą, więc zawsze można znależć odpowiedniego wykonawcę. Zyczę wiele radości i satysfakcji twórczej . Powodzenia kolego.
_________________ W życiu liczą się tylko chwile... Dla mnie to czas, w którym nie moge przestać tworzyć.
Wysłany: 14-02-2022, 8:03 The video game can't be as accurate as the real thing
He also said that his brother -- who is more than five years older than him -hasn't defeated him on the digital gridiron since the year 2014. "He'll often be mad, but it's all good," Velazquez said. A huge football fan, Velazquez said he s hopes of Mut 22 coins becoming a broadcaster or coach in the near future. The video game can't be as accurate as the real thing, but he believes it helps to improve his knowledge of the sport.
In the coming months Velazquez hopes to be able to compete with the Madden champion from the collegiate level and also those who have won in highschool tournament that took place via the Playstation. "I need to get better however I'm not sure I'm satisfied," he said. "It might be a learning loss but if I do win, more rewarding."
Finally, Los Angeles Rams wide receiver Cooper Kupp improved by one point to score 91 overall.Kupp s been at his best this season with an impressive 63 catches, 924 yards and 10 touchdowns, all in eight games. He's also in danger of achieving some historic numbers if he keeps that pace throughout the entire 17-game season.
He leads with the NFL for receiving yards as well as touchdown catches and is just one shy of Tyreek Hill to lead the league in total receptions.
PC gamers rejoice! Origin is out with an abundance of cheap Madden nfl 22 coins savings for you to delight in on Black Friday. If you're looking to purchase the most recent titles, or maybe a few of the older EA Games, they have plenty to choose from the publishing massive.